eng.atef
السلام عليكم
عزيزي الزائر:
مرحبا بك معنا في منتدى المهندس عاطف للدواجن نتمنى ان تنضم الى أسرتنا و ان تكون عضو في منتدانا لتفيد و تستفيد
و اهلا بك
eng.atef
السلام عليكم
عزيزي الزائر:
مرحبا بك معنا في منتدى المهندس عاطف للدواجن نتمنى ان تنضم الى أسرتنا و ان تكون عضو في منتدانا لتفيد و تستفيد
و اهلا بك
eng.atef
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

eng.atef

منتدى المهندس عاطف للدواجن
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
للتواصل مع المهندس عاطف باى شى يخص الدواجن ادخل على جروبنا على الفيس بوك ( جروب ملتقى مربى الدواجن فى العالم العربى) https://www.facebook.com/groups/258229914287618/
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» الخلاط دبل شفت من شركة كايرو تريد
امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف I_icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 21, 2018 2:18 pm من طرف كايرو تريد

» المصبعات من شركة كايرو تريد
امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف I_icon_minitimeالسبت يونيو 30, 2018 1:11 pm من طرف كايرو تريد

» خطوط انتاج الأعلاف من كايرو تريد تسليم مفتاح
امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف I_icon_minitimeالأربعاء يونيو 13, 2018 12:56 pm من طرف كايرو تريد

» معامل التفريخ من شركة كايرو تريد
امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف I_icon_minitimeالإثنين مايو 21, 2018 1:39 pm من طرف كايرو تريد

» الغربال من شركة رونجادا الصينية
امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف I_icon_minitimeالخميس مايو 10, 2018 1:47 pm من طرف كايرو تريد

» خطوط انتاج الأعلاف من كايرو تريد تسليم مفتاح
امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف I_icon_minitimeالأحد مايو 06, 2018 3:32 pm من طرف كايرو تريد

» الفلاك لتغذية المواشي من كايرو تريد
امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف I_icon_minitimeالأحد أبريل 29, 2018 3:34 pm من طرف كايرو تريد

» مجرشة العلف بطاقات انتاجية مختلفة
امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف I_icon_minitimeالخميس أبريل 26, 2018 2:10 pm من طرف كايرو تريد

» مبرد العلف ذو الطابقين من شركة يمسا التركية
امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف I_icon_minitimeالثلاثاء أبريل 24, 2018 1:51 pm من طرف كايرو تريد

التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث

 

 امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
°¨¨™¤¦ المهندس عاطف مدير المنتدى¦¤™¨¨°
Admin


عدد المساهمات : 3712
نقاط : 4770
تاريخ التسجيل : 23/11/2009

امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف Empty
مُساهمةموضوع: امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف   امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف I_icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 26, 2013 2:04 am



فنيات التعليف

اولا مساحة التعليف

فى فترة الحضانة بتكون 20 طبق لكل 1000 كتكوت
دى انسب مساحة تعليفية
لو قلت مساحة العلف هيحصل الاتى

* تفاوت احجام
* زيادة السردة
* اسهال اخضر بسبب ضعف استهلاك العلف (اسهال غذائى وليس مرضى)
* ظاهرة الافتراس لانها بتنشط لما الطير مش بياخد راحتة فى الاكل
* ظهور امراض سؤء التغذية
انزلاق الوتر
لف الرقبة
عرج
جفاف الارجل
عدم انتظام الترييش

ثانيا عدم ملئ الطبق لاخرة

ودى كتبنا فيها بوست قبل كدا
وقلنا ان الملئى 100% بيعمل هدر فى العلف بنسبة 29% علف نفقود
ولما بنملى الطبق 75% بيكون الهدر 9الى 11%
ولما بنملى الطبق الى 65% بيكون الهدر 4 الى 6%
ولما الطبق بيكون النص بيكون الهدر 2%تقريبا

يعنى متملش الطبق
لان ملئ الطبق بيعمل الاتى
* تاخير استهلاك كل علف الطبق ودا بيعمل تراكم او فساد العلف اللى فى قاع الطبق
* خسارة اقتصادية بسبب الهدر
* سهولة انتشار الاسهال او الامراض لان ترك العلف فترة بيخلى الكتكوت بخرج زرقة علية ودا وسيلة سهلة لنقل المسبب المرضى الى باقى اللى بياكلو معاة


ثالثا متعلفش الا لما العلف اللى فى الطبق يخلص

ودا لة اسباب كتيرة هنقول منها سببين فقط

* اصابة الكتاكيت بالتوكسينات العلفية نتيجة تراكم علف فى قاع الطبق باستمرار لان كل مرة بتعلف على القديم

* بسبب ان العلف تحت مش واصلة تهوية ومعرض لحرارة التحضين اللى هى غير مناسبة لتخزينة فبيخلى بعض الفيتمينات والاحماض الامينية تتكسر بفعل الحرارة

وبالتالى قيمة عذائية اقل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://eng-atef.ahlamontada.com
 
امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» معلومات فنية على التعليف فى فترة الحضانة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
eng.atef :: منتديات الدواجن :: قسم التغذية-
انتقل الى: