eng.atef
السلام عليكم
عزيزي الزائر:
مرحبا بك معنا في منتدى المهندس عاطف للدواجن نتمنى ان تنضم الى أسرتنا و ان تكون عضو في منتدانا لتفيد و تستفيد
و اهلا بك

eng.atef

منتدى المهندس عاطف للدواجن
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
للتواصل مع المهندس عاطف باى شى يخص الدواجن ادخل على جروبنا على الفيس بوك ( جروب ملتقى مربى الدواجن فى العالم العربى) https://www.facebook.com/groups/258229914287618/
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث

شاطر | 
 

 معادلة زيادة حجم وانتاج البيض

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
°¨¨™¤¦ المهندس عاطف مدير المنتدى¦¤™¨¨°


عدد المساهمات : 3712
نقاط : 4770
تاريخ التسجيل : 23/11/2009

مُساهمةموضوع: معادلة زيادة حجم وانتاج البيض   الخميس يناير 30, 2014 1:52 am

المعادلة بتاعة رفع انتاج البيض سواء فى البياض او الامهات
وزيادة حجم البيضة وبالتالى زيادة وزن الكتكوت المنتج

اقصد المعادلة العلفية

** زيادة حمض اللينول فى العلف عن 1.2% بيزيد وزن البيضة
ودا اشهر منتج فية الحمض دا زيت الذرة
ووجد ان 10 الى 15 ك زيت ذرة على طن العلف رفع وزن البيضة

** الاحماض الامنينة الكبريتية
مثيونين
سيستين

ووجد ان اضافة 2.5 ك مثيونين مع 1.5 ك لايسين بيزيد من وزن البيضة وكمان بيرفع الانتاج

** وجد ان العلف المحبب فعلا بيرفع الانتاج ولة دور فى تحصين حجم البيضة

يعنى المعادلة لها 3 اطراف
فلو وفرنا ال3 عناصر دول فى تركيبة اى علف بياض او امهات

فمن المؤكد تحسن فى الانتاج ووصول قمة انتاجية مقبولة
وكمان وزن بيضة اقصى حاجة الخاصة بالسلالة

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ
اتصل لو عندك اى استفسار او الرد على سوالك اتاخر
0563453065 دا من داخل السعودية

مهندس عاطف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://eng-atef.ahlamontada.com
 
معادلة زيادة حجم وانتاج البيض
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
eng.atef :: منتديات الدواجن :: قسم التغذية-
انتقل الى: