eng.atef
السلام عليكم
عزيزي الزائر:
مرحبا بك معنا في منتدى المهندس عاطف للدواجن نتمنى ان تنضم الى أسرتنا و ان تكون عضو في منتدانا لتفيد و تستفيد
و اهلا بك

eng.atef

منتدى المهندس عاطف للدواجن
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
للتواصل مع المهندس عاطف باى شى يخص الدواجن ادخل على جروبنا على الفيس بوك ( جروب ملتقى مربى الدواجن فى العالم العربى) https://www.facebook.com/groups/258229914287618/
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث

شاطر | 
 

 معلومات فنية على التعليف فى فترة الحضانة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
°¨¨™¤¦ المهندس عاطف مدير المنتدى¦¤™¨¨°


عدد المساهمات : 3712
نقاط : 4770
تاريخ التسجيل : 23/11/2009

مُساهمةموضوع: معلومات فنية على التعليف فى فترة الحضانة   الإثنين ديسمبر 16, 2013 6:35 pm

تكملة لسلسة ملاحظات للمربى المبتدا

الملحوظة التانية

العلف

احرض اخى المربى على زيادة مساحة التعليف علشان كل كتكوت يلاقى مكانة على العلف وبالتالى يقل معاك السردة ويكون تفاوت الاحجام اقل ما يمكن

فاحنا عاوزين من حضرتك اقل حاجة 20 طبق تحضين لكل 1000 كتكوت
ودى افضل مساحة تعليف فى فترة التحضين
دا بالنسبة للعنابر المفتوحة
المعلق لة كلام تانى خالص لان شغلة اتوماتيك

طيب قبل ما تجى الكتكوت باقل حاجة 3 ساعات هننزل العلف

وفية امور فية حاول تعملها

اولا * مش هنملى الطبق للاخر اكثر حاجة نص الطبق علشان كل ما الطبق يكون مليان كل ما زاد الهدر
فزى ما قلنا قبل كدا الطبق مليان يعنى 12% هدر علف
الطبق 75% من الطبق مليان يعنى هدر فى العلف 7%
لاكن نص الطبق الهدر بتاعة 1%

ثانيا افضل طريقة علف
1) اعلف على مرتين فى اليوم لعدة اسباب منها ان العلف مش هيكون معرض لحرارة التحضين لفترة طويلة مما ياثر علية
2) العلف الطازج بيكون كامل القيمة
3) يقلل الهدر
4) العلف مرتين بيزود الاستهلاك بسبب حركتك وسط الكتاكيت

ثالثا وانت بتعلف اعمل اشكال يعنى حط العلف على شكل هرمى وسط الطبق الشكل دا بيشد الكتكوت اكثر
كمان بيكون الهدر قليل لان على ما يجى ينكش برجلية مش هيخرج برة الطبق لان العلف متمركز فى الوسط بس

رابعا ** خطا يقع فية كثير من المربين
لما تنزل العلف متحطوش فى الحضانة اقصد العلف اللى فى الاكياس علشان ميخدش حرارة الحضانة بعكس المية
يعنى خلية خارج الحضانة وهات من على قدر العلفة فقط
لان فية العلف بعض مكونات اعلف بتتاثر بحرارة الحضانة مثل الفيتمينات اللى بتتكسر بالحرارة
وكمان بعض اضافات الاعلاف بيقل مفعولها فى الحرارة

خامسا الحضانة بيكون مساحتها اقل حاجة 0.25 المساحة الكلية يعنى ربعها علشان تعرف توزع الاطباق بحرية وكل الكتاكيت تاخد راحتها

سادسا
انتبة من الخطا دا
متعلفش غير لما العلف يخلص تمام لسبب ان اولا الكتكوت بياكل وبيسيب الفتات مع العلم ان الفتات دا المركز كلة فسيبة لغاية لما يخلصة
كمان لو علفت فوقة هيكون الكمية دى دايما تحت ومن كثر تراكمها هتعمل سموم

وتبص فى الاخر تلاقى عندك نافق من حيث لا تدرى

سابعا واخيرا
سيب ساعة بين العلفة والاخرى دى هتعمل معاك استهلاك علف جيد وهدر اقل ومساحة للهضم كويسة

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ
اتصل لو عندك اى استفسار او الرد على سوالك اتاخر
0563453065 دا من داخل السعودية

مهندس عاطف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://eng-atef.ahlamontada.com
 
معلومات فنية على التعليف فى فترة الحضانة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
eng.atef :: منتديات الدواجن :: قسم التغذية-
انتقل الى: