eng.atef
السلام عليكم
عزيزي الزائر:
مرحبا بك معنا في منتدى المهندس عاطف للدواجن نتمنى ان تنضم الى أسرتنا و ان تكون عضو في منتدانا لتفيد و تستفيد
و اهلا بك

eng.atef

منتدى المهندس عاطف للدواجن
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
للتواصل مع المهندس عاطف باى شى يخص الدواجن ادخل على جروبنا على الفيس بوك ( جروب ملتقى مربى الدواجن فى العالم العربى) https://www.facebook.com/groups/258229914287618/
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث

شاطر | 
 

 امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
°¨¨™¤¦ المهندس عاطف مدير المنتدى¦¤™¨¨°


عدد المساهمات : 3712
نقاط : 4770
تاريخ التسجيل : 23/11/2009

مُساهمةموضوع: امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف   الثلاثاء نوفمبر 26, 2013 2:04 am



فنيات التعليف

اولا مساحة التعليف

فى فترة الحضانة بتكون 20 طبق لكل 1000 كتكوت
دى انسب مساحة تعليفية
لو قلت مساحة العلف هيحصل الاتى

* تفاوت احجام
* زيادة السردة
* اسهال اخضر بسبب ضعف استهلاك العلف (اسهال غذائى وليس مرضى)
* ظاهرة الافتراس لانها بتنشط لما الطير مش بياخد راحتة فى الاكل
* ظهور امراض سؤء التغذية
انزلاق الوتر
لف الرقبة
عرج
جفاف الارجل
عدم انتظام الترييش

ثانيا عدم ملئ الطبق لاخرة

ودى كتبنا فيها بوست قبل كدا
وقلنا ان الملئى 100% بيعمل هدر فى العلف بنسبة 29% علف نفقود
ولما بنملى الطبق 75% بيكون الهدر 9الى 11%
ولما بنملى الطبق الى 65% بيكون الهدر 4 الى 6%
ولما الطبق بيكون النص بيكون الهدر 2%تقريبا

يعنى متملش الطبق
لان ملئ الطبق بيعمل الاتى
* تاخير استهلاك كل علف الطبق ودا بيعمل تراكم او فساد العلف اللى فى قاع الطبق
* خسارة اقتصادية بسبب الهدر
* سهولة انتشار الاسهال او الامراض لان ترك العلف فترة بيخلى الكتكوت بخرج زرقة علية ودا وسيلة سهلة لنقل المسبب المرضى الى باقى اللى بياكلو معاة


ثالثا متعلفش الا لما العلف اللى فى الطبق يخلص

ودا لة اسباب كتيرة هنقول منها سببين فقط

* اصابة الكتاكيت بالتوكسينات العلفية نتيجة تراكم علف فى قاع الطبق باستمرار لان كل مرة بتعلف على القديم

* بسبب ان العلف تحت مش واصلة تهوية ومعرض لحرارة التحضين اللى هى غير مناسبة لتخزينة فبيخلى بعض الفيتمينات والاحماض الامينية تتكسر بفعل الحرارة

وبالتالى قيمة عذائية اقل

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ
اتصل لو عندك اى استفسار او الرد على سوالك اتاخر
0563453065 دا من داخل السعودية

مهندس عاطف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://eng-atef.ahlamontada.com
 
امور فنية للمبتدئين خاصة بالتعليف
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
eng.atef :: منتديات الدواجن :: قسم التغذية-
انتقل الى: