eng.atef
السلام عليكم
عزيزي الزائر:
مرحبا بك معنا في منتدى المهندس عاطف للدواجن نتمنى ان تنضم الى أسرتنا و ان تكون عضو في منتدانا لتفيد و تستفيد
و اهلا بك

eng.atef

منتدى المهندس عاطف للدواجن
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
للتواصل مع المهندس عاطف باى شى يخص الدواجن ادخل على جروبنا على الفيس بوك ( جروب ملتقى مربى الدواجن فى العالم العربى) https://www.facebook.com/groups/258229914287618/
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث

شاطر | 
 

 سؤال عن الدجاج البلدي ساسو

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
magid
عضو نشيط
عضو نشيط


عدد المساهمات : 41
نقاط : 82
تاريخ التسجيل : 25/01/2011

مُساهمةموضوع: سؤال عن الدجاج البلدي ساسو   الثلاثاء يناير 25, 2011 3:15 am

السلام عليكم

لو سمحت يا جماعة انا عندي 1200 فرخة ساسو تسمين 28 يوم

عاوز اسال عن اهمية العلف بادي ونامي وناهي

وهل صحيح ان البادي لو استخدمته طول الدورة حيحسن معدل الوزن وحيكونله اضرار و لا

وبالنسبه للعلف الناهي ايه اهميته لاني سمعت انه بيحسن مذاق اللحم ولونه بيكون احمر

وايه احسن شركة علف انا بجيب من الاهرام

شكرا

اللهم صلي علي رسول الله واله وصحبه وسلم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر



مُساهمةموضوع: رد: سؤال عن الدجاج البلدي ساسو   الثلاثاء يناير 25, 2011 8:05 pm

اخى العزيز
بالنسبة للساسو و الجيل الاول هتشتغل عليقة بادى حتى اليوم ال 25 وبعد كده هتشتغل نامى حتى نهاية الدورة وده عن تجربة ومن خلال تعليمات الشركة

اما الفرق بين النامى والناهى فهى نسبة البروتين لبادئ توصل فية 23 % والنامى بتوصل ل 21 % وعموما احنا بنمشى بتعليمات الشركة المنتجة

وفقك الله اخى العزيز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر



مُساهمةموضوع: رد: سؤال عن الدجاج البلدي ساسو   الثلاثاء يناير 25, 2011 8:09 pm

بالنسبه لموضوع تحسين مذاق اللحم هو انت عموما بتشتغل علشان المذاق ولا علشان الربح اكيد الربح

شركة الاهرام شركة محترمة

الافضل انك تمشى 25 يوم بادئ والباقى نامى دهبالنسبة للساسو الجيل الاول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
magid
عضو نشيط
عضو نشيط


عدد المساهمات : 41
نقاط : 82
تاريخ التسجيل : 25/01/2011

مُساهمةموضوع: رد: سؤال عن الدجاج البلدي ساسو   الأربعاء يناير 26, 2011 2:03 am

السلام عليكم[b]

شكرا لردك يا باشمهندس

هو تحسين المذاق حيفرق لاني بحاول ابيع انتاجي قطاعي علي الاقل جزء في الاول

عشان كده عاوز اعرف الناهي بيفرق في المذاق ولون اللحم ولا مالوش لازمة

وطبعا اهم حاجة الوزن و المذاق

وطيب اعرف منين اذا كان جيل اول ولا تاني انا جبت كتاكيت عمر يوم من الوفاء

واذا كان جيل تاني حيبقي نظام العلف ازاي

شكرا ليك يا باشا

ومعلش حاجة اخيرة عندي اعلان عن منشط نمو اسمه منتوبرونكين بيحسن الهضم والجهاز

التنفسي وفاتح للشهية دواء الماني ايه رايك حيفرق بجد ولا كلام

اللهم صلي علي رسول الله واله وصحبه وسلم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
°¨¨™¤¦ المهندس عاطف مدير المنتدى¦¤™¨¨°


عدد المساهمات : 3712
نقاط : 4770
تاريخ التسجيل : 23/11/2009

مُساهمةموضوع: رد: سؤال عن الدجاج البلدي ساسو   الأربعاء يناير 26, 2011 12:33 pm

شكرا لرد المهندس ياسر وجعلة الله فى ميزان حسناتة


قولى تركيبة المنتوبرونكين دا اية وانا افيدك انا كان اعلان بس ولا حقيقى

يعنى هل فية منتوفين ولا تركيبتة اية بالظبط

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ
اتصل لو عندك اى استفسار او الرد على سوالك اتاخر
0563453065 دا من داخل السعودية

مهندس عاطف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://eng-atef.ahlamontada.com
زائر
زائر



مُساهمةموضوع: رد: سؤال عن الدجاج البلدي ساسو   السبت فبراير 05, 2011 9:41 pm

عذرا لغيابى بسبب الاحداث الجارية فى مصر

اولا الجيل الاول له مواصفات تظهر فى الاتى

وزن الدجاج يصل الى 2 كيلو واكثر خلال اقل من 50 يوم اما الجيل الثانى فهو لا يتعدى ال 1600 وعلى اقصى تقدير 1.75 ك خلال 60 الى 70 يوم طبعا حسب المصدر لان الجيل الثانى اكثر من شركة ويعنى اية جيل تانى برده علشان نبقى عارفين الجيل التانى بتبقى فراخ ساسو ومعاها ديوك غير الساسو مثال على ذالك ديوك الشيفر

الحاجة التانية اللى هتفرق طبعا الجيل الاول عن التانى نسبة النافق اللى بتقل جدا فى الجيل الاول

اما بالنسبة لموضوع المذاق بصراحة مهما تعمل عمر فراخ التسمين ما هتوصل او تجيب مذاق الفراخ البلدى يعنى حاجة بتتربى لمدة 5 شهور لا يمكن تكون مثل حاجة بتتربى لمدة 45 يوم وعموما طبعا العلف بياثر على الطعم ولاكن ليس تاثيرا كبيرا

الناهى مش هيفرق حاجة عن النامى احنا بس بنستخدمة بنقلل من التكلفة

اما بالنسبة للمنشط انالا استخدم المنشطات

وفقك الله اخى العزيز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أحمد عصام
عضو جديد
عضو جديد


عدد المساهمات : 2
نقاط : 2
تاريخ التسجيل : 17/09/2011

مُساهمةموضوع: رد: سؤال عن الدجاج البلدي ساسو   الأحد سبتمبر 18, 2011 2:16 pm

ممكن أستفسر يا بشمهندس ياسر عن أماكن بيع اليمام
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
سؤال عن الدجاج البلدي ساسو
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
eng.atef :: منتديات الدواجن :: قسم التغذية-
انتقل الى: